Zink en koperwerk

Bij Smit Installatietechniek staat vakmanschap en liefde voor het loodgieters vak nog hoog in het vaandel. Vandaar dat er bij ons nog steeds volop gebruik wordt gemaakt van de traditionele materialen als zink, lood en koper.

Zinkwerk

Duurzaam materiaal

Zink helpt substantieel bij de verduurzaming van ons leefklimaat. Dankzij de verminderde zuurgraad van regenwater wordt de toch al aanzienlijke levensduur van bouwzink steeds langer. Omdat zink voor 100% recyclebaar is, kan het oorspronkelijke metaal zonder verlies van eigenschappen keer op keer opnieuw worden toegepast. Dat verlaagt over de hele levenscyclus genomen de energiebehoefte voor (re)productie, de hoeveelheid emissies en het afval. Als bouwmateriaal in dak- en gevelbedekking en in hemelwaterafvoersystemen is zink bij uitstek betrouwbaar, omdat het lang meegaat en daarna opnieuw gebruikt kan worden.

Kleuren zink en koper

Opdrachtgevers en architecten kunnen tegenwoordig uit diverse kleuren zink of koper kiezen om het gebouw de gewenste uitstraling te geven, dit zink kan worden gebruikt voor daken, goten en hemelwaterafvoeren maar ook voor gevelbekledingen. bij deze gepatineerde zinken onderdelen past een andere werkwijze om de fabrieksmatig aangebrachte kleurlaag niet te beschadigen tijdens de verwerking hiervan, voorbeelden hiervan zijn fels- en roevendaken.

Het nieuwe NedZink NOVA is procesmatig gepatineerd titaanzink met een mat, subtiel geborsteld oppervlak. Het mooie streepjespatroon en de natuurlijke grijze tint maken het nieuwe NedZink NOVA niet alleen modern maar ook natuurlijk mooi.

Zinkproduct

Het nieuwe zinkproduct is esthetisch prima te combineren met andere natuurlijke materialen als baksteen, glas en hout. In onze werkplaats hebben wij dan ook de machines en gereedschappen om deze materialen op een ambachtelijke wijze te bewerken en is in ons bedrijf de kennis en het vakmanschap nog aanwezig om deze materialen bij u te repareren, dan wel nieuw aan te brengen in zowel nieuwbouw als renovatiewerken. Op het gebied van hemelwaterafvoeren maken wij gebruik van gepatineerd of blank zink, koper, PVC en Loro-X voor gegalvaniseerd stalen ondereinden.

Loodwerk

In de bouw werden en worden nog steeds diverse details uitgevoerd in lood. De voordelen hiervan is dat het een duurzaam product is wat zich relatief eenvoudig in diverse vormen laat zetten en kloppen. Ook aan uw woning zal lood zijn toegepast om bijvoorbeeld het dak waterdicht af te werken of de aansluiting tussen schoorsteen en dakpannen goed af te dichten. Onze vakmensen kunnen ook hieraan reparaties uitvoeren of het lood vervangen. Maak direct een afspraak of vraag een gratis offerte aan. 

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen