Riolering

Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van binnen en buiten riolering, in kruipruimtes, leidingkokers, wanden en soms in dekvloeren. De dimensionering van de buizen is afhankelijk van de hoeveelheid sanitair en gelijktijdigheid in jouw woning. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de hiervoor geldende voorschriften en kunnen een probleemloze installatie aanleggen. Maak een vrijblijvende afspraak of vraag direct een gratis offerte aan.

Riolering

Verstopping?

Veel voorkomende oorzaken van verstoppingen zijn vet, geurdoekjes, overtollig toilet papier, maandverband of wortels van bomen of struiken. Smit Installatietechniek kan jouw verstopping in of buitenshuis snel verhelpen. Indien noodzakelijk ook ’s avonds of in het weekeinde. Mocht de oorzaak niet meteen duidelijk zijn of komt de verstopping herhaaldelijk terug dan kunnen wij voor jou ook een camera-inspectie uitvoeren, hierdoor kan de oorzaak vaak snel achterhaald worden en kan er een gericht herstel aan de riolering plaatsvinden.

Stankoverlast?

Niets is vervelender dan rioolstank in de keuken of badkamer. Vaak ligt de oorzaak in een niet of niet afdoende werkende rioolontluchting waardoor het waterslot uit de sifons van wastafel of douche wordt gezogen. Wanneer een afvoer niet vaak gebruikt wordt of zich in een warme ruimte bevindt is het ook mogelijk dat het waterslot uit de sifon verdampt, daardoor kan de nare rioollucht ook ontsnappen. Je kunt dit voorkomen door het waterslot regelmatig met water te vullen of door slaolie in de sifon te gieten, hierdoor zal het verdampen niet snel meer plaatsvinden. Soms is stank ook een voorbode voor een naderende verstopping. Is de oorzaak van de stank niet te achterhalen wellicht is een rookproef dan een uitkomst, hierdoor wordt er rook in de riolering geblazen en komt het “lek” vaak snel boven.

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen